Informacinis pranešimas "Maisto produktų žalieji pirkimai. Minimalių aplinkos apsaugos kriterijų taikymas"
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2011 m. birželio 28 d. įsakymu Nr. D1-508 patvirtinto Aplinkos apsaugos kriterijų taikymo, vykdant žaliuosius pirkimus, tvarkos aprašu (toliau –Tvarkos aprašas) maisto produktai patenka į Produktų, kurių viešiesiems pirkimams ir pirkimams taikytini minimalūs aplinkos apsaugos kriterijai, sąrašą, nurodytą Tvarkos aprašo 1 priede (toliau – produktų sąrašas) ir jiems yra patvirtinti minimalūs aplinkos apsaugos kriterijai, nurodyti Tvarkos aprašo 2 priedo VIII skyriuje MAISTO PRODUKTAI IR MAITINIMO PASLAUGOS 8.1 papunktyje (toliau – minimalūs maisto produktų kriterijai).
Tvarkos aprašo 4.1 papunktyje maisto produktų pirkimas bus priskiriamas prie žaliųjų, jei įsigyjami maisto produktai atitiks bent vieną iš 8.1.1 – 8.1.3 papunkčiuose nustatytų minimalių maisto produktų kriterijų. Tokiu atveju pirkimo vykdytojas, nustatydamas reikalavimus maisto produktams, gali pasirinkti ir nustatyti vieną iš 8.1.1 – 8.1.3 papunkčiuose patvirtintų minimalių maisto produktų kriterijų arba gali nustatyti visus tris reikalavimus ir leisti tiekėjams patiems pasirinkti ir nurodyti, kurį (kuriuos) konkretų (konkrečius) pirkimo dokumentuose nustatytus aplinkosauginius reikalavimus atitinka jų siūlomi maisto produktai.
Minimalių maisto produktų kriterijų 8.1 papunktis nurodo, kad ne mažiau kaip 30 proc. perkamų maisto produktų (išskyrus maisto produktus skirtus gyvūnams) kiekio (kilogramais, litrais, vienetais) turi atitikti bent vieną iš 8.1.1-8.1.3 papunkčiuose patvirtintų minimalių aplinkos apsaugos kriterijų. Šiuo atveju, svarbu atkreipti dėmesį, kad įsigyjamų maisto produktų dalis (ne mažiau kaip 30 proc.) turi būti skaičiuojama kiekvienam pirkimui atskirai, nuo bendro tame konkrečiame pirkime perkamų maisto produktų kiekio. Jeigu pirkimas yra skaidomas į atskiras pirkimo objekto dalis, sudarant atskiras pirkimo sutartis, patvirtintus minimalius maisto produktų kriterijus atitinkantis maisto produktų kiekis kiekvienoje pirkimo objekto dalyje turi sudaryti ne mažiau kaip 30 proc. nuo bendro perkamo maisto produktų kiekio toje pirkimo objekto dalyje. Plačiau apie tai pranešime:
Komentarai
0 komentarų
Tam, kad paliktumėte komentarus prisijunkite